Õnnetus juhtus Raikküla-Päärdu tee 6. kilomeetril. Sõiduauto Renault Clio, mis sõitis Koikse-Purku teed mööda Purku poolt Tamme küla poole, ei andnud teed Päärdu poolt Raikküla poole peateel liikuvale veoautole Volvo ja sõitis sellele ette.

55-aastane veoautot juhtinud mees vigastada ei saanud ja tema esialgsete ütluste kohaselt ei veendunud sõiduauto ristmiku ületamise ohutuses ja sõitis talle lihtsalt ette. Sõiduautot juhtinud 23aastane naine ja tema kõrval istunud 17-aastane noormees toimetati raskete vigastustega Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Nii veoautojuhil kui ka sõiduautos viibinutel oli kinnitatud turvavöö. Veoautojuht oli kaine, sõiduautot juhtinud naise võimalik joove on tuvastamisel. Mõlemal teelõigul oli maksimaalne lubatud sõidukiirus 90 km/h. Mõlemad teelõigud on asfalteeritud, teeolud olid õnnetuse toimumise hetkel head, vihma ei sadanud.

Kõik õnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja menetluse käigus.

Rapla politseijaoskonna välijuht Janno Juurik ütles, et ristmikku ületades tuleb alati veenduda selle ohutuses. "Panen autojuhtidele südamele, et ristmikku ületades tuleb alati korduvalt veenduda selle ületamise ohutuses."

Jaga
Kommentaarid