"Kõndisin ööl vastu laupäeva, 21. septembrit umbes kella 2.30 ajal Kära Kantsist südalinna poole ning olin jõudnud Laada ja Rohuaia tänava ristis asuva bussipeatuse juurde. Mööda Laada tänavat lähenes valge väikebuss, kõrge, võibolla oli ninaga Mercedes," kirjeldas mees toimunut, mis talle alguses ebatavaline ei tundunud, Facebookis.

"Bussi kõnnitee poolsest küljest hüppas välja keskmist kasvu sell, kehaehitus ka keskmine, vanuseks huupi pakuksin 25, nägu piklik, mulle täiesti võõras, tumedad lühemad juuksed (püsti), seljas põhitoonilt valge kuid väiksemat sorti mustriga fliisjakk, jalas tumesinised teksad, ja lõi mulle sõnagi lausumata rusikaga näkku ning kohe peale seda lagipähe, nii et ma selili, kukal ees, asfaldile kukkusin ning teadvuse kaotasin. Kui pilt ette tuli, oli buss koos vennikesega lahkunud. Ära polnud võetud midagi, rahakott ja tuttuus mobiiltelefon alles," rääkis ta.

Veel rääkis ta, et helistas häirekeskusesse, lubati saata kiirabi ja politsei, aga tuli ainult viimane. "Politseinik arvas, et jutt, mida toimunust räägin, on absurdne. Ma ei eitanud – vastupidi – rõhutasin, et absurdsus teebki asja ohtlikuks," nentis ta.

Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist ütles Delfile, et laupäeva öösel tegi kannatanu tõesti väljakutse ja politsei tuli sündmuskohale. Hiljem abistasid politseinikud kannatanut ja viisid ta traumapunkti tervisekontrolli.

"Mees väidab, et politseiasutus on avatud ainult tööpäeviti. Tõepoolest, kuid ukse juures on ka teavitus, et töövälisel ajal saavad inimesed abi helistades 110. Samuti saab kasutada politseimaja ukse juures olevat nuppu, mille kaudu toimub ühendus politsei juhtimiskeskusega. Kui kannatanu oleks laupäeval seda teinud, siis oleks saanud kokku kriminaalpolitsei valveuurijaga, kes parajasti koha peal ka olemas oli," rõhutas Rist.


Eile pöördus kannatanu politseisse ja sündmuse asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist.