Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 21.07. Teataja sõnul võis korteris olla inimene. Sündmuskohale sõitsid päästemeeskonnad Rakvere, Tapa ja Kunda päästekomandodest ning Kadrina vabatahtlikud, operatiivkorrapidaja ja kiirabi. Päästjate kohale jõudes selgus, et kahekordne puidust kortermaja põles lahtise leegiga, leegid olid aknast väljas ning teise korruse aknal tulelõksu oli jäänud inimene.

Esimesena sündmuskohale saabunud Rakvere komando päästemeeskond püstitas aknale redeli ning päästsid põlevas majas olnud mehe. Meedikud vaatasid kannatanu üle, haiglaravi ta ei vajanud. Korteris oli töökorras suitsuandur, mis rakendus ka tööle.

Kaitsevarustuses päästjad sisenesid põlevasse majja ja alustasid võimalike kannatanute otsimisega ja tulekahju kustutamisega. Päästetööde käigus leidsid päästjad teise korruse korterist elumärkideta vanema meesterahva, kes anti üle kiirabile. Meedikutel mehe elu päästa ei õnnestunud. Päästetööde juhi sõnul korteris puudus suitsuandur.

Päästjad panid tule levikule piiri kella 23.34-ks, järelkustutustööd hetkel jätkusid hommikutundideni.

Menetlusinspektori esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse esimese korruse koridorist, kus põles ladustatud mööbel. Tulekahju täpsemad asjaolude ja tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.

Eestis on käesoleval aastal tules hukkunud juba 33 inimest.

Päästeamet juhib tähelepanu, et lahtist tuld ei tohi jätte kunagi järelevalveta. Igas kodus peab olema õigesti paigaldatud ja hooldatud töökorras suitsuandur, mis tulekahjust varakult märku annab.