Rakvere politseiosakonna korrakaitsetalituse komissari Tiit Jõgi hinnangul on viis vargust kolme kuu jooksul palju. Neist viiest kolm on toime pandud oktoobris, kirjutas Virumaa Teataja.

Linnuse turvasüsteem on puudulik ja ei ole efekti andnud, nentis Jõgi, lisades, et vähemalt seni pole linnust valvaval turvafirmal õnnestunud kedagi tabada. Politseikomissari sõnul ei ole korravalvuritel ressurssi, et hoida linnusel ööpäev läbi silm peal. Nende varguste puhul võib tegu olla ka Rakvere noortega, kes on aru saanud, et linnuses on võimalik karistamatult tegutseda. Ja nii liigub info suust suhu. Politsei on alustanud viie vargusjuhtumi uurimiseks kriminaalmenetlused.

Ordulinnust haldava sihtasutuse Virumaa Muuseumid Rakvere piirkonna direktori Erkki Laidineni sõnul oli sihtasutusel hiljuti ordulinnust valvava turvafirma G4S Ida-Eesti esindajatega nõupidamine, kus otsustati rakendada uusi turvameetmeid.

Sihtasutuse Virumaa Muuseumid juhataja Ants Leemets ütles, et kui linnuses tegevust alustati, siis olid kurikaelte külaskäigud seal igapäevased. Mingil ajal saadi olukord kontrolli alla. Viimasel ajal on vargad hakanud jälle linnuses käima.

Leemets avaldas lootust, et uued turvasüsteemid aitavad kurikaelad tabada. Sihtasutuse juhi kinnitusel pole vargad Virumaa Muuseumide teiste objektide vastu viimasel kahel aastal huvi tundnud.