"Röntgenipilt näitas, et meie nelja-aastast kassi oli ilmselt õhupüssist selga tulistatud," meenutas Talve tänaval elava kassi omanik, kirjutab
.

 "Kass oli kolm päeva šokis ja praktiliselt ei reageerinud millelegi. Oleks kuul paar millimeetrit kõrvale läinud, tabanuks see kassi selgroogu ja ta oleks praegu halvatud. Nüüd on ta õnneks paranemas, laskmist meenutavad vaid selja pealt ära aetud karvad, mis nüüd tasapisi tagasi kasvavad."

Kassitulistamislugu on seda huvitavam, et vaid päev varem tulistati Kaevu ja Talve tänava nurgal asuva eramu hoovis tõukoera, kes kogunud rahvusvahelistelt koertevõistlustelt omas klassis mitmeid tiitleid. Ka tõukoer on omanik Ain Toose sõnul kenasti paranenud.

"On läinud üle ootuste hästi ja nüüd loodame, et teda saab tulevikus veel jahikoerana kasutada," sõnas Toose. "Kliinikus võeti niidid välja ja ka politsei käis tutvumas kliiniku aruandega."

Nii Talve tänaval tulistatud kassi omanik kui ka Ain Toose on tulistamisjuhtumi uurimiseks teinud politseile avalduse. Lisaks uurib politsei ka Pihtla vallas ühe tõukoera surma ning teise raske haavamisega lõppenud tulistamist ja Orissaares toimunud kassitulistamist.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht lausus tulistamisjuhtumite uurimist kommenteerides: "Menetlused on käimas ja pooleliolevaid menetlusi pole kahjuks võimalik kommenteerida."