Möödunud pühapäeva ennelõunal mõõtis politsei Aovere-Kallaste maanteel sõitnud mootorratta kiiruseks ligemale 140 km/h. Peatumismärguandele sadulas olija ei reageerinud, vaid lisas gaasi juurde ning kasvatas sõidukiirust enam kui 100 km/h võrra. Ühelt kõrvalteelt pööras rattur ära heinapõllule, kus ta rattal püsti enam ei püsinud ning kukkus. Politsei pidas mehe kinni.

Politsei selgitas, et mootorratast juhtis äsja joobes juhtimise eest kinnipidamisasutuses karistust kandnud 24-aastane Kajar. Lisaks kiirusületusele ja peatusmärguande eiramisele oli mees ka alkoholi tarvitanud ega omanud juhtimiseks õigust. Politsei taotles mehele sel nädalal maksimaalset ehk 30 päeva pikkust aresti, mille kohus ka rahuldas.

Lisaks pidas politsei üleeile Tartus Sepa tänaval kontrollimiseks kinni Ford Focuse, mille roolist avastati alkoholi tarvitanud 38-aastane Tarmo. Kuna mehel oli varasemast mitmeid liiklusalaseid kehtivaid karistusi, viidi temagi kohtu ette, et karistuseks arestipäevi küsida. Eilsel istungil mõistis kohus Tarmole 10 päeva aresti ning tema juhtimisõigus peatati järgnevaks neljaks kuuks.

Lõuna prefektuuri politseimajor Alvar Pähkel ütles, et ohtlikke liiklusrikkumisi toime pannud autojuhtidele taotleb politsei ka edaspidi võimalusel karistuseks arestipäevi. „Nii hoiame teisi ohustavad juhid liiklusest eemal ning anname neile samas aresti kandes aega oma eluviisi ja käitumise üle järele mõelda,“ ütles Pähkel.

Tänavu on politsei tabanud Eesti teedelt 5240 alkoholi tarvitanud autojuhti.