Lisaks sellele mõistis kohus Kristjanile aasta nelja kuu ja 28 päeva pikkuse tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga, allutas noormehe kriminaalhooldaja kontrollile ja keelas selleks ajaks alkoholi tarvitamise. Ka jäi süüdimõistetu kuueks kuuks juhtimisõiguseta, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kriminaalasjas riiklikku süüdistust esindanud ringkonnaprokurör Toomas Liiva sõnul andis Tartu maakohus selge signaali teistele potentsiaalsetele liiklushuligaanidele, et kohus taunib analoogilisi rikkumisi võimalikult rangel moel.

Liiva märkis, et antud juhtum on tema praktikas ainulaadne, sest maakohtu otsuse kohaselt tuleb noormehel, keda pole varem kriminaalkuriteo eest süüdi mõistetud, kohe veeta üks kuu šokivangistuses.

„Põhjus, miks ma riigi esindajana nõudsin süüdistatavale šokivangistust, seisnes selles, et 24-aastast noormeest oli eelnevalt kokku üheksal korral karistatud liiklusseaduse erinevate rikkumiste eest väärteomenetluse korras. Saan siinkohal rahulolevalt tõdeda, et kohus nõustus karistust mõistes kõikide prokuratuuri esitatud õiguslike argumentidega. Mingeid järeldusi noormees eelmistest karistusest polnud teinud ning seetõttu on talle 30-päevane järelemõtlemisaeg kontrollitud keskkonnas vajalik. Pärast vanglast vabanemist tegelevad noormehega järgneva kahe aasta jooksul edasi kriminaalhooldajad,“ täpsustas ringkonnaprokurör.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt juhtis Kristjan tänavu 1. jaanuari varahommikul Tartu linnas autot, olles alkoholijoobes.

Liiva lisas, et loodab siiralt, et Kristjan teeb otsusest õiged järeldused ning edaspidi ei ole põhjust tema järgmiste sarnaste rikkumistega tegeleda.

Kohtuotsusele võib esitada apellatsiooni 15 päeva jooksul alates selle teatavakstegemisest.