Reedel õhtul kella 22 ajal teavitati Pärnu kordonit kahest samaaegselt lastud punasest signaalraketist Pärnu jahtklubi ja sadama akvatoorium piirkonnas. Pärnu kordonist väljunud patrull suundus sündmuskohale oletatavaid abivajajaid otsima, kuid väljasõit lõppes tulemusteta.

Samalaadseid ebaseaduslike punaste signaalrakettide väärkasutamise juhtumeid registreeriti möödunud aastal Lääne prefektuuri vastutusalas kokku 12 korral, ütles prefektuuri piirivalvebüroo juht Margus Toomsalu. Ta tuletas meelde, et punase signaalraketi ilma põhjuseta kasutamine on ebaseaduslik ning toob endaga kaasa karistuse.

Piirirežiimi eeskirja §51 alusel on keelatud punaste signaalrakettide kasutamine piirivalve tegevuspiirkonnas, mis külgneb territoriaal- ja sisemerega ning Peipsi järve, Lämmijärve ja Pihkva järvega. Karistusseadustiku §269 alusel võib punase signaalraketi ebaseadusliku laskmise eest karistada kuni saja trahviühiku või arestiga.

Lääne prefektuuri hallataval territooriumil on seega punaste signaalrakettide kasutamine keelatud Saare-, Hiiu-, Lääne- ja Pärnu maakonnas neis valdades, mis külgnevad territoriaalmerega.