Pühapäeval sai politsei teate, et Tartus Raekoja platsis rikub üks mees korda ja häirib sellega teisi linlasi. Nimelt pildus alkoholi tarvitanud 37-aastane mees vastu seina ja ka inimeste suunas klaaspudeleid, haaras välikohviku klientide laudadelt jooke ning jõi need ära. Samuti üritas mees tungida kohvikutes töötajatele mõeldud aladele, sõimles valjult ebatsensuursete sõnadega ning liikudes Küüni tänava suunas lõi jalaga ühte möödujat jalaga ja tõukas kahte jalgratturit. Politseipatrull pidas mehe kinni ja toimetas ta esialgu kainenema.

Täna arutati mehe tegusid ja nende tagajärgi kohtusaalis ning otsustati, et järgmised 30 päeva tuleb tal avaliku korra rikkumise eest veeta arestikambris. Nii jäävad mehel pidamata ka jaanipühad ja muud juunikuu suveüritused, kus ta alkoholi mõju all sarnaseid tegusid toime panna võib.

Tartu politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Kert Kotkase sõnul sai mees kainenenuna aru, et tema tegevus kesklinnas oli lubamatu. „Paraku on nii, et alkoholijoobes võib inimene teha tegusid, mis kaine peaga endalegi uskumatud tunduvad. Küll aga ei ole alkohol kindlasti ühegi rikkumise puhul vabanduseks ja seepärast tuleb mehel nüüd esimene suvekuu kambris veeta,“ sõnas Kotkas.