Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik palus kohtul tunnistada 35-aastane Oleg süüdi nii raske tervisekahjustuse tekitamises kui ka tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus omamises ning määrata talle seitsmeaastane vangistus, kirjutab BNS. Olegi kaitsja vandeadvokaat Leonid Olovjanišnikov palus mõista tema kaitsealune tulirelvi käsitlevas süüdistuses õigeks ja raskete vigastuste tekitamise asjus määrata nii lühike vangistus, mis võimaldaks seda kohaldada tingimisi.

Kohus kuulutab lahendi 9. juulil.

Oleg võttis kohtus täielikult omaks, et tekitas naisele raskeid tervisekahjustusi, samas eitas oma süüd kahe ebaseadusliku kärbiku ja laskemoona omamises.

Kohtus kõlanud tunnistused andsid aimu sellest, et tulistamiseni viinud tülini viisid Olegi ja tema abikaasa vahel juba pikemat aega pingestunud suhted, siis ebaseaduslike relvade ja laskemoona sattumist oma elamisse Oleg selgitada ei osanud.

Eeluurimisel kogutud andmtel haaras Oleg mullu 27. juuli öösel Tallinnas Õismäe teel asuvas korteris peretüli käigus revolvri ja tulistas oma naist. Abikaasa sai kuulitabamusest eluohtliku vigastuse ning kuigi meedikutel õnnestus tema elu päästa, sai ta püsiva tervisekahjustuse.

Tulistamisel kasutatud revolver oli nõuetekohaselt registreeritud, aga politsei leidis Olegi korterist veel ka kaks registreerimata kärbikut ja laskemoona.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur Olegile süüdistuse raske tervisekahjustuse tekitamises, mille eest võib kohus süüdimõistmisel karistada nelja- kuni kaheteistaastase vangistusega. Samuti sai Oleg süüdistuse tulirelvade ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, mille eest näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Oleg on varem kriminaalkorras karistamata.