Koigi hinnangul on 33-aastase Andrei süü röövmõrvas tõendatud ning kohus peaks lisaks eluaegse vangistuse määramisele mõistma mehelt välja ka tsiviilhagid ja menetluskulud kokku enam kui 100 000 euro ulatuses. Andrei kaitsja Leeli Viil palus oma kliendile prokuröri nõutust leebemat karistust, kirjutab BNS.

Kohus kuulutab lahendi 27. märtsi hommikul.

Möödunud nädalal alanud protsessil tunnistas Andrei end mõrvamises omakasu eesmärgil ning julmal ja piinaval viisil täielikult süüdi.

Prokuratuur süüdistab Andreid selles, et ta ründas mullu 26. septembril kella 11 ja 12 vahel Tallinnas Laagri asumis Lehiste puiesteel 32-aastast naist, et saada raha narkootikumide ostmiseks.

Süüdistuse andmeil lõi Andrei naist korduvalt ja jõuliselt kõva esemega vastu pead, tekitades talle eluohtliku peatrauma ja muid vigastusi. Seejärel röövis Andrei naisele kuulunud toidukoti ja rahakoti koos pangakaardiga.

Süüdistuse kohaselt üritas Andrei vahetult pärast rünnakut kaardiga lähedal asuvast pangaautomaadist raha välja võtta, kuid see ei läinud tal korda.

Eluohtlikult vigastatud naine leiti kella 12 ajal ja kiirabi viis ta kohe haiglasse, kuid kannatanu suri ülejärgmisel päeval.

Politsei pidas varem varavastaste kuritegude eest karistatud Andrei kahtlustatavana kinni 28. septembril ja kohus vahistas ta prokuröri taotlusel päev hiljem.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse viis läbi Põhja prefektuur ja seda juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.