Põhja ringkonnaprokuröri Elle-Mai Vellingu sõnul peaks kohus mõistma Andrus Kernerile ja Aleksandr Štšerbakovile viieaastase vangistuse, millest kuus kuud kuulub reaalselt kandmisele ja ülejäänud tuleb kanda viieaastase katseajaga. Aleksandr Deputatovile küsis prokurör nelja aasta ja kuue kuu pikkust vangistust, millest pool aastat tuleks mehel trellide taga veeta, ülejäänud karistusosa aga kanda viieaastase katseajaga, teatab BNS.

Rein Saarele taotles süüdistaja kolmeaastast tingimisi vangistust sama pika katseajaga, Urmas Tähestele kolme aasta ja kahe kuu pikkust tingimisi vangistust nelja-aastase katseajaga ning Vladimir Miksonile nelja-aastast tingimisi vangistust sama pika katseajaga.

Kohtualuste kaitsjad taotlesid oma süüaluste õigeksmõistmist või menetluse lõpetamist ebamõistlikult pikaks kujunenud kohtuprotsessi tõttu.

Kohus kuulutab lahendi 12. aprillil.

Bordellimaffia protsess sai olulise vahelahendi tänavu jaanuaris, kui 17 süüalusest 11 said kokkuleppemeneltuse korras tingimisi vanglakaristused, nende hulgas ka kunagine tuntud turvaärimees Elvo Timm.

Kohus mõistis Elvo Timmi (48) süüdi prostitutsiooni vahendamises ja kuritegelikku ühendusse kuulumises ning karistas teda viieaastase vangistusega, millest reaalselt kandmisele kuulub kolm kuud ja 20 päeva, mille ta kandis ära eeluurimise ajal vahi all olles. Ülejäänud karistusosa sai Timm tingimisi viieaastase katseajaga.

Lisaks Timmile said erineva pikkusega tingimisi vangistused ka Kaido Esna (49), Signe Hein (50), Vladislav Belokapõtov (42), Kalev Tursman (53), Jevgeni Pšelintsev (42), Tiit Heinloo (50), Donat Smirnov (38), Esta Kask (52), Esta Viidakas (48) ja Signe Eelrand (49).

Ülejäänud kuus süüdistatavat jäid üldmenetluses ohtu alla. Kõigil kohtualustel lasub süüdistus prostitutsioonile kaasaaitamises ja kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Prositutsiooniäri kriminaalasi on Harju maakohtus teisel ringil, sest vahepeal juba otsuse kuulutamiseni jõudnud protsess katkes, kui aastaid tagaotsitav olnud Elvo Timm tunamullu kevadel Ukrainas tabati ja Eestisse toimetati.

Ukraina miilits tabas Eestis prostitutsiooniäri korraldamises kahtlustatava Timmi Interpoli abiga tunamullu mai keskel Ukrainas Sevastopolis ning ta anti Eestile üle.

Tunamullu augusti lõpus vabastas Tallinna ringkonnakohus prostitutsiooniäri kahtluse all oleva Timmi vahi alt ning ta viibis sellest ajast allkirja vastu vabaduses.

Uurijate andmetel kuulusid Timmile Tallinnas lõbumaja Lily Tatari tänaval ning lõbumaja Tihase tänaval. Esimene neist tegutses aastatel 1998-2006 ning teine alates 2000. aastast mõned aastad.