Tanelit on varem kriminaalkorras karistatud varavastase kuriteo eest. "Samuti on võimalik kinnitada, et kuriteos kahtlustatav ning kannatanu on omavahel varasemast tuttavad. Kannatanuks on 46-aastane mees ning kannatanu elu on väljaspool ohtu," sõnas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas.

Hetkel teadaolevalt on tulistamise põhjuseks omavaheline tüli ning tulistamiseks kasutati ebaseaduslikult omandatud püstolit.

Eile õhtul kell 18.37 helistas häirekeskusse mees, kes palus kiirabi Tallinnas Saku suurhalli vastas olevasse parklasse, sest tal on kuulihaav. "Mees kutsus endale ise kiirabi ja ta viidi haiglasse," ütles Delfile PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuik.

Loetud minutitega jõudis sündmuskohale neli politseipatrulli. Vigastatud mees oli sündmuskohal üksi. Meedikud andsid talle abi ja mees toimetati raskes seisundis haiglasse.

Eile õhtul enne kümmet pidas politsei kinni mehe, kellele on esitatud kahtlustus Saku Suurhalli juures toimunud tulistamises. Mehe valdusest leiti tulirelv, teatas prokuratuur Delfile.

Juhtunu kohta on alustatud kriminaalmenetlust Karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist.