Pärnaste sai süüdistuse tapmises, avaliku korra raskes rikkumises ning vägivallas võimuesindaja suhtes, Paluoja aga tapmises ja vägivallas võimuesindaja suhtes, kirjutab BNS.

Tartu maakohus pidas neljapäeval Pärnaste ja Paluoja süüasjas eelistungi ning korraldab teise eelistungi ka 17. detsembril.

Politsei sai kuritööst teate tänavu 25. mai hommikul, kui Tartus Poe ja Küüni tänava nurgal märgati pingil lebanud meest. Sündmuskohal selgus, et 30-aastane mees oli surnud ning surnukehal olid vägivalla tundemärgid. Lõuna prefektuur alustas asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmist.

Peagi võttis kohus kahtlustatavana vahi alla Pärnaste ja Paluoja, kes said kohtueelse uurimise lõppedes ka süüdistuse.

Eesti Päevaleht kirjutas tänavu kevadel, et Pärnaste on eestlaste kuritegeliku grupeeringu väidetava juhi Assar Pauluse parem käsi Tallinnas, Paluoja kuulub aga Lõuna-Eesti kuritegelikku ja küllaltki mõjukasse seltskonda, mis väidetavalt samuti esmajoones just Pauluse kontrolli all on.

Paluoja on varem kriminaalkorras karistatud seitsmel korral. Viimati 2011. aastal, kui temal ja ta kaaslasel Tartu ööklubi Atlantise turvatöötajaga rusikad käiku läksid.

Ats Pärnaste on siiani kriminaalkorras karistatud viiel korral. Ta on Sauel rünnanud inimesi kurikaga ja pannud toime suurkelmuse Stockmanni kaubamajas. Mees on tegelenud ka pangapettustega ja mõne aasta taguste juveeliröövidega seoses oli ta Itaalias kohtu ees.

Karistusseadustik näeb tapmise eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni 15-aastase vangistuse.