Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ütles Delfile, et prokuratuur on võtnud arutuse alla ajakirjanduses avaldatud materjalid, mille põhjal otsustatakse, kas menetlust alustatakse või mitte. Põdra sõnul tehakse otsus tänase päeva jooksul.

Delfi ja ka teiste Eesti meediaväljaannete käsutusse sattus Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali kiri partei esimees Edgar Savisaarele, kus tehakse ettepanek ametist vabastada Tallinna nelja ametkonna juhid.

Toobal juhtis tähelepanu, et vaatamata korduvatele meeldetuletustele ei ole Tallinna linnavalitsuse keskkonnameti juhataja Otto Popel, Kesklinna valitsuse vanema asetäitja Reena Tolmik, mupo juhataja Monica Rand ja Tallinna abilinnapea nõunik Johannes Merilai oma kohustusi erakonna ees täitnud ning seoses sellega tegi Toobal ettepaneku kaaluda nende ametist vabastamist.

Nädala alguses teataski linnavalitsus, et ametniku algatusel ja isikliku avalduse põhjal vabastatakse ametist alates 18. märtsist Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand ning keskkonnaameti juhataja Otto Popel. Samas jäid aga Tolmik ja Merilai ametisse.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles nädala keskel toimunud pressikonverentsil, et jutt, nagu lastaks linnavalitsusest lahti neli ametkonna juhti, ei vasta tõele, sest tegelikult lahkub ametist üksnes keskkonnaameti juht Otto Popel.

Riigikogu korruptsioonivastase komisjoni aseesimees Liisa Pakosta ja riigikogu demokraatide ühenduse liige Kalle Laanet avaldasid eile arvamust, et Tallinna linnaametite politiseerimise taga võib olla korruptsioonikuritegu ning nad näevad linnavõimu tegevuses mõjuvõimuga kauplemise tunnuseid.