Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas Delfile, et sõidukit juhtinud mees ja hukkunud neiu olid elukaaslased ja neil on väike laps. "Laps viibib praegu vanaema juures," sõnas Kostina.

Teate õnnetusest Sõmerpalu vallas Lakovitsa külas sai häirekeskus laupäeva hommikul kell 5.14. Sõiduautot Audi juhtinud 25-aastane Tarmo kaotas ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu vasakkurvis auto üle kontrolli ja sõitis teelt välja Jaaska ojal olevasse paisjärve. Kaassõitjana juhi kõrval istunud 17-aastane Helen hukkus sündmuskohal hoolimata meedikute püüetest teda elustada.

Politsei tuvastas, et sõiduki juht oli joobnud ja tal polnud juhtimisõigust. Samasuguselt rikkumiselt tabas politsei ta ka kuu aega tagasi ja selle eest ootab teda septembri lõpus väärteomenetluse kohtuistung. Sõiduki tagaistmel oli kolm inimest: 24- ja 21-aastane mees ja 22-aastane naine. Nemad õnnetuses viga ei saanud.

Liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks alustas Lõuna prefektuur kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 422 lg 1 tunnustel. Paragrahv käsitleb liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm. Süüdimõistmise korral karistatakse säärase teo eest kuni viieaastase vangistusega.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri valveprokurör Alar Häidberg ütles eile, et autot juhtinud sõidukijuht, 25-aastane mees on kahtlustatavana üle kuulatud. "Esialgsetel andmetel viibis mees koos sõprade ja tuttavatega sünnipäevapeol, kus tarvitati alkoholi. 19. septembri varahommikul sõitis viieliikmeline seltskond peolt autoga ära. Rooli istus alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta mees," kommenteeris prokurör.

Kuna on alust arvata, et mees võib ka edaspidi liiklussüütegusid toime panna, esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur eeluurimiskohtunikule vahistamistaotluse. 20. septembril andis kohus loa mehe vahistamiseks.

Kuna kõik menetlusosalised ei ole veel üle kuulatud, siis ei ole prokuratuuril praegu võimalik täiendavaid uurimisandmeid avaldada.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Võru politsei.