"Prokuratuur ja politsei on kontrollinud mitmete Viimsi vallaga seotud tehingute kohta uurimisasutustele laekunud infot ja ka meedias avaldatud teavet, kuid siiani pole viiteid kuritegude toimepanemise kohta leitud," ütles Delfile Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

Pressinõuniku sõnul puuduvad juhtumites kuriteo tunnused. "Kriminaalmenetlust ei saa alustada oletuste ja ähmaste kahtluste pinnalt," ütles Põder.

Põder lisas veel, et korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest saab isikut vastutusele võtta üksnes juhtudel, kui ta on oma ametiseisundit kasutades osalenud endaga seotud ettevõtte kasuks otsuste tegemisel. "Aarne Jõgimaa on Viimsi vallavolikogu esimees, kuid OÜ Viimsi Haldus on eraldiseisev vallale kuuluv juriidiline isik, kus otsuseid langetab juhatus, mille koosseisus ei ole Aarne Jõgimaa," selgitas Põder.

Eesti rikkaimas vallas Viimsis Reformierakonna osakonda juhtiv suurärimees Märt Vooglaid ütles intervjuus Eesti Päevalehele, et vaatamata avalikkuse ja opositsiooni kriitikale üritatakse vallas omameestele hankeid suunata.

Näiteks on Vooglaiu sõnul pea kõik Viimsi koolid ja lasteaiad tehtud valla volikogu esimehe Aarne Jõgimaa firmade kaudu. Jõgimaa on üks Esmar Ehituse omanikest, kes on saanud viimase nelja aasta jooksul valla ja valla tütarettevõtete käest ehitushankeid 20 miljoni euro eest.

Vooglaiu sõnul oli kinnistu, mis osteti Lubja küla lasteaia jaoks, varasemalt müügis avalikult 50 000 euroga, 2011. aasta novembris leidis ta aga ostja Balti Auto näol, kes ostis selle kinnistu 250 000 euro eest. "Balti Auto üks osanik on Jõgimaa hea sõber, kellega tal on pikaajalised laenusuhted. Ning kuu aega hiljem ostis Viimsi Haldus selle maa omakorda Balti Autolt 250 000 euroga ära," kirjeldas Vooglaid Päevalehes ühte väidetavat korruptsioonijuhtumit.

Viimsi vallajuhid väidavad aga, et Reformierekonna rahastajatel on Viimsis suured ärihuvid ning Aarne Jõgimaa, keda alates kevadest on rünnatud, oli koalitsioonis Reformierakonnaga juba 2002. aastast. samati rõhutavad vallajuhid, et ka Vooglaiul endal on Viimsis kinnisvarahuvid.