Presidendi otsusel ei saanud armu 1973. aastal sündinud Oleg Bortnik, 1987. aastal sündinud Tambet Jaska, 1981. aastal sündinud Aleksandr Jefimov, 1978. aastal sündinud Sergei Rožkov ning 1976. aastal sündinud Maidu Saal, kes kõik on süüdi mõistetud inimelu nõudnud kuritegudes, teatas BNS.

Lisaks ei saanud presidendilt armu veel 19 erinevate kuritegude eest karistust kandvat süüdimõistetut.

Bortnik kannab julma mõrva eest 11-aastast vangistust. Süüdistuse järgi tungis ta 2004. aasta 14. oktoobri öösel Tallinnas Punasel tänaval kallale Sergeile ja lõi talle noaga kaela, näkku ja kehasse. Pärast ohvri kukkumist jätkas Bortnik mehe pussitamist ning lõikas tal lõpuks kõri läbi. Kokku pussitas Bortnik ohvrit vähemalt 20 korda.

Jaskat karistas kohus oma kasuisa surnuks tulistamise eest kolmeaastase vangistuse, mis on alla karistusseadustikus sätestatud alammäära. Süüdistuse järgi said traagilised sündmused alguse mullu ööl vastu 12. augustit, kui purjus Tambet Jaska saabus Tartumaal Meerapalu külas koju ja läks kasuisaga tülli. Väidetavalt süüdistas noormees kasuisa, 62-aastast Tõnu oma ema kallal vägivallatsemises, mille tõttu oli naine veidi varem endalt elu võtnud.

Kui Tõnu oli magama heitnud, võttis noormees kasuisale kuulunud registreerimata vintpüssi, läks voodi juurde ja lasi ohvrile kuuli pähe, tuvastas uurimine. Tõnu suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Jefimov pani raske kuritöö toimus 2006. aasta 25. juuni öösel, kui tungis koos kaaslatega Harjumaal Rae vallas asuva karjääri territooriumile, et sealt kütust varastada. Kuriteopaigal sattusid kurjategijad silmitsi karjääri valvuriga, kellele nad külmavereliselt kallale tungisid, läbi peksid, seejärel kinni sidusid ning auto pagasiruumi toppisid. Seejärel sõidutasid mehed ohvri Ford Sierraga karjääri lähedal asuvasse metsa ja jätsid sinna maha. Peksmise käigus rängalt vigastada saanud mees suri. Jefimov sai kaheksa-aastase vangistuse.

Sergei Rožkov sai joomakaaslase tapmise eest 10-aastase vangistuse. Süüdistuse järgi peksis ta koos kaaslasega 2006. aasta 14. mail Tallinnas surnuks oma 19-aastase joomakaaslase.

Ka Maidu Saal tappis ohvri joomingu käigus. Süüdistuse järgi tarvitas Saal 2005. aasta 17. märtsil Tallinnas Soo tänaval ühes korteris oma hilisema ohvri Marekiga alkoholi ning joomingu ajal tekkis meestel tüli. Kella 22 paiku ründas Saal Marekit Tallinnas Kungla 53 elumaja taga pargis ning lõi talle mitu korda noaga kaela ja kehasse, mille tagajärjel ohver suri sündmuskohal.