Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keisk teatas, et piirivalvurid päästsid kalureid nii Mehikoorma, Varnja kui ka Mustvee lähistelt järvistu jäält.

Pealelõunal helistas Läti kalamees Mehikoorma kordonisse ning teavitas, et tema ühes sõbraga on Peipsi järvel hätta sattunud ning nad ei pääse ootamatult järvejäässe tekkinud jääprao tõttu tagasi kaldale. Lisaks teatas kalamees piirvalvuritele, et tema sõbra tervis pidavat olema halb ning sõber ei tunne end hästi.

Kiirelt väljusid Mehikoorma kordoni piirivalvurid hõljukil järvejääle. Abivajajateni jõudes ootas piirivalvureid ees senise kahe hädalise asemel juba pea 50-liikmeline seltskond, kes kõik jääprao taga kuivale maale toimetamist ootasid.

Piirivalvurid toimetasid hõljukil kõik abivajajad Meerapallu, kust kalurid omal jõul edasi liikusid. Kokku oli abivajajaid 56. Ühe jäält kaldale toimetatud kaluri viisid meedikud aga tervisekontrolli, teiste kalurite terviseseisnud oli hea ning meedikute abi neist keegi rohkem ei vajanud.

Lisaks vajasid täna piirivalvurite abi ka Varnjast ja Mustveest Peipsile läinud kalurid, kes samuti etteaimamatult tekkinud jääprao tõttu järvejääle lõksu jäid. Piirivalvurid hõljukil, paatidel ning kohalike elanike kaasabiga toimetaasid neis piirkondades kaldale umbes 40 abivajanud kalameest.

Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juht Tamar Tamm sõnas, et piirivalvuritel oli täna väga kiire ning töine hommikupoolik.

Ootamatult ohtlikuks muutunud Peipsi järve jäält toodi täna pealelõunal ära umbes sadakond abivajanud kalameest. Neist vaid üks vajas meedikute abi ja ta toimetati tervisekontrolliks haiglasse. Teised päästetud kalamehed olid täie tervise juures.

Vältimaks edaspidiseid õnnetusjuhtumeid ja tagamaks inimeste turvalisus, tuletas piirivalvebüroo juht kõikidele kalameestele meelde, et alates tänasest on ohtlikuks muutunud jääolude tõttu keelatud Peipsile minek mistahes viisil terve järvistu ulatuses.