Kell 2.18 sai politsei äreva teate, et Puhja vallas Emajõel paadiga kala püüdnud 48-aastane mees on eksinud võsastikku ja ei tea enam, kus ta parasjagu viibib. Ka on vaateväljast kadunud samuti paadiga jõele tulnud 24-aastane sõber. Eksinud mees rääkis ümbruskonda kirjeldades, et viibib praegu küll kuival maal, kuid ümberringi on üleujutatud võsa.

Kuna oli alust arvata, et mehe elu ja tervis võivad olla ohus asus politsei kohe mehe asukohta positsioneerimisega kindlaks tegema ning keerulise maastiku tõttu kaasati otsingutele ka kopter. Samal ajal võttis politsei ühendust eksinud mehe ja tema sõbra lähedastega, et koguda täiendavat infot meeste kalalkäigu ja võimalike teekondade kohta, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Peagi silmas kopterimeeskond Nasja vanajõe juures paati ja meest lõkke ääres. Kontrollimisel selgus, et tegu on eksinud mehe sõbraga, kes ise abi ei vajanud ja jäi kohapeale. Mõnikümmend minutit hiljem märkas kopteritoimkond eemal aga lehvitavat meest, kes osutus hädasolijaks. Mees vintsiti pardale ja toimetati Tartusse. Kuna mehel esines alajahtumise tunnuseid, võtsid meedikud ta oma hoole alla.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksandr Naidis sõnas, et ehkki päevad on praegu juba päikeselised, kipub öine õhutemperatuur ikka miinuskraadideni langema ja seetõttu on oluline, et hätta sattumise korral sellest hädaabinumbril kohe teada antaks. „Vaid nii saab politsei kohe reageerida ja kaasata vajalikud jõud, et hädasolijani võimalikult kiiresti jõuda ja talle vajalikku abi osutada,“ rääkis Naidis