Kinnipeetute seas on mitu gruppi, kes tegelesid tänaval narkootikumide müümisega ning seetõttu sai politsei kätte tuhandeid ecstasy tablette, mitme kilo jagu amfetamiini ja suurtes kogustes fentanüüli. Suur osa tabatutest on varem narkokuritegude eest karistatud, kuid kahtlustatavate seas on ka mitu alaealist ning noort, teatas politsei. 

Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Leho Lauri sõnul pöörab politsei tähelepanu kõikidele osapooltele, kes narkootikumidega kokku puutuvad. „Tänavadiilerite, grupeeringute juhtide ja narkootikumide maaletoojate kõrval tegeleme ka ostjatega, sest tihti elatavad tarvitajad end näiteks varguste või röövide abil.“

„Oluline eesmärk on meie jaoks ka narkoprobleemi ennetamine noorte seas. Üks võimalus on noorte harimine ja võimalike narkosõltuvuse tagajärgede tutvustamine ning politsei sellega ka aktiivselt tegeleb. Teiselt poolt pingutame selle nimel, et tänavatel liiguks narkootikume vähem ja need oleks noortele raskemini kättesaadavad,“ ütles Laur.

Narkopolitseinikud on igapäevasele tööle lisaks korraldanud sel aastal ka kaks tänavaoperatsiooni, mille käigus peeti kinni üle kahekümne inimese, keda kahtlustatakse narkootiliste ainete käitlemises. Eelmisel aastal korraldas üksus seitse sellist operatsiooni, mille tulemusel peeti kinni 53 inimest ning võeti ära üle 1500 grammi erinevaid narkootikume.

Selle aasta jooksul on politsei pidanud Harjumaal kinni üle 200 narkokuritegudes kahtlustatava. Mullu saadeti kohtu ette üle 300 narkokuritegudes kahtlustatava.