Eile kella 14.20 ajal teatati politseile, et Värska vallas läksid 32-aastane mees ja naine ühes lapsega metsa ega leia enam tagasiteed oma auto juurde. Telefoni positsioneerimisel sai politsei metsa kadunud inimeste täpsemaks asukohaks Kostkova küla. Politseipatrull sõitis kohale ning asus sireeniga metsas olijatele õiget teeotsa juhatama. Telefonivestlusest selgus, et sireen on neile kuulda ning püüavad selle suunas liikuda. Kella 15.15 paiku jõudsidki kõik kolm politseinikuni, kes omakorda viis nad tagasi auto juurde.

Põlva politseijaoskonna piirkonnavanem Katrin Satsi ütles, et kaasa võetud telefon ning aegsasti tehtud telefonikõne hädaabinumbril olid suuresti põhjuseks, miks antud juhtum kiiresti ja tulemuslikult lahenes.

„Politseisõiduki sireen võib hõredama metsa servas kostuda kuni kahe kilomeetri kaugusele ning selle järgi on metsa eksinutel hea juhinduda tagasitee leidmisel,“ kirjeldas Satsi. Ta lisas, et sireeni kasutamine on üks levinumaid viise inimeste metsast välja aitamisel. „Võimalusi inimeste otsimiseks on mitmeid ning hindame igas olukorras eraldi, kuidas kõige mõistuspärasemalt talitada. Näiteks antud juhul piisas ühest politseinikust ja ühest patrullautost, et inimestele kiiret abi pakkuda,“ selgitas Satsi.