Urmot on varem kriminaalkorras kahel korral karistatud. Täna taotles prokurör kinnipeetud mehe vahi alla võtmist, mille kohus rahuldas, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Lõuna prefektuuri menetluses on mitu kriminaalasja, mis alustati karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad asja rikkumist ja hävitamist ning süütamist ning mille eest seadus näeb süüdimõistmisel ette rahalise karistuse või vangistuse kuni viis aastat.

Sarisüütaja kontol on vähemalt neli süütamist - 14. juuli öösel pandi põlema Munga tänaval asuvad puukuurid, 28.juuli öösel Lossi tänaval asuvad puukuurid, 18.septembri öösel Pikal tänaval asuvad kuurid ja 2. oktoobri öösel Munga tänava elamu vahekoridoris asuvad küttepuud.

Omanikele tekitatud kahju on kokku üle 500 000 krooni.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa ütles, et varasemalt pöörduti küll avalikkuse poole palvega edastada informatsioon, mis aitaks kuritegude avastamisel, kuid see ei toonud paraku positiivset tulemust. „Oktoobris toimunud tulekahju sündmuskohalt said politseinikud videosalvestuse, mis on kindlasti eeluurimisel suureks abiks,“ lisas prokurör.

"Kuigi mõned arvavad, et valvekaameratesse investeerimine on liigne raiskamine, tõestas viimane sündmus, et videoseadmete paigaldamine tasub ikka ära,“ kommenteeris ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa.