Novembrikuus helistas napsine 48-aastane Arvo kuue päeva vältel politsei operatiivnumbrile ligikaudu kahesajal korral. Lõuna prefektuuri juhtimiskeskuse spetsialistid selgitasid, et Arvo elule ja tervisele reaalset ohtu ei esinenud ning talle anti korraldus hädaabikõnede teenindamise segamine lõpetada, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Kuna mees politsei korraldusele ei allunud ja tühikõnede tegemisega jätkas, tuli politseil kasutusele võtta karmimad meetmed. Nii seisiski Arvo teisipäeval, 3. detsembril Viljandi kohtumajas ja ootas oma karistust. Kohtuistungil määras kohus Arvole korduvate tühikõnede ja hädaabiliini kinnihoidmise eest 7 päeva aresti, mida mees pidi asuma ka kohe kandma. Väärteootsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle teatavakstegemisest.

Politseinikele mees asjalikku selgitust hädaabiliini kinni hoidmise kohta anda ei osanud, kuid ta arvas, et napsise peaga tuli tal ilmselt vajadus kellegagi suhelda.

Oma teguviisi üle tagantjärele mõeldes sai Arvo siiski oma mõtlematust käitumisest aru ning ta kahetses politseitöö segamist.

Kriisiohjekeskuse vanemkorrakaitseametnik Baldur Pilden selgitab, et korduvad tühikõned hoiavad põhjendamatult hädaabiliine hõivatuna ning nii võivad abita jääda reaalsed hädasolijad. „Politsei selgitab välja ja suhtub rangelt kõikidesse nendesse, kes tühikõnedega hädaabiliini kinni hoides või valeväljakutseid tehes politseitööd plaanitsetult segavad ja teisi abivajajaid selliselt ohtu seavad,“ rõhutas Pilden.