„Vorbuse külas maastikul heina sees lebanud proua leiti elusalt, kuid tema terviseseisund on väga kriitiline. Meedikud teevad tõsiseid pingutusi, et tema elu päästa,“ sõnas operatiivjuht Ottomar Virk.

Ta kirjeldas, et proua otsingud möödunud nädalal olid politseile paras proovikivi, sest alginfo proua kadumise asjaoludest oli väga napp. „Nii vähese teabe pinnalt hõlmas planeeritud otsinguala pea kogu Tartu linna. Seda kummalisem oli, et kohas, kus liikumist ja nägijaid on tavaliselt palju, ei sattunud antud juhul olema ühtki pealtnägijat, kes olnuks otsitavat prouat kusagil liikvel näinud. Kadumise aeg, liikumise suund, võimalikud viibimiskohad ja isegi isikukirjeldus olid oletuslikud ja napid,“ kirjeldas ta.

Proua tänaste ja kunagiste tuttavate küsitlus andis teatud juhtlõngu, kuid nende kontrollimisel proua leidmiseni paraku ei jõutud. Kadumisteate laekumise järel viidi koos vabatahtlikega läbi põhjalik otsing proua kodukoha ümbruses, lähistele jääva Anne kanali ja Emajõe kallastel, paadiga pikki jõge ning ka Raadi surnuaias, kuhu tal olnuks tuttavate arvates põhjust minna. Prouat või viiteid tema liikumissuunale kusagilt siiski ei leitud.

Lõpuks õnnestus täna politseil kontakti saada proua pojaga, kes emast midagi küll oma sõnul ei teadnud, ent aitas siiski politseinike küsimise peale selgeks teha proua tegeliku sünnikoha Vorbuse külas. Seepeale koondus otsingute fookus kohe ka antud külale.

Operatiivjuht märkis, et eakamate inimeste puhul on võimalik, et nad otsivad meeltesegaduses oma lapsepõlve- või sünnikodu. „Infot mindi kohe kontrollima ning kuna otsinguala oli taas suur, kuid eraldatud muust inimtegevusest, kaasati jälge ajama teenistuskoer. Mõni aeg piirkonda kamminuna andis teenistuskoer pika heina sisse peitununa märku leiust. „Heina sees abitus seisundis lebanud proua näitas politseinikke kuuldes elumärke ning lausus mõne sõnagi, kuid oli alajahtunud ning eluohtlikus seisus. Loodame siiralt, et meedikute pingutused tema elu päästa kannavad vilja ning proua Õieste terveneb jõudsalt,“ soovis operatiivjuht.

Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.