"Politsei tegevus laadapäevadel hõlmab avaliku korra ning liiklusohutuse tagamist. Kuna muretseme noorte ohutuse ja tervise pärast, pöörab politsei laadapäevadel kõrgendatud tähelepanu ka alaealiste võimalikule alkoholi- ja tubakatoodete tarvitamisele avalikel üritustel. Kindlasti kontrollitakse ka sõidukijuhtide kainust," teatas Võru politseiosakonna juht Madis Soekarusk.

"Hoolimata, et laadaplatsil ja selle ümbruses on patrullide näol valve, soovitab politsei igal inimesel oma varal silm peal hoida, sest varasemad kogemused on näidanud, et seesugused üritused on soodsaks tööpõlluks lisaks kaupmeestele ka taskuvarastele. Lisaks tuleks seista hea selle eest, et sõidukitesse ei jäetaks nähtavale kohale väärtuslikke esemeid, mis pikanäpumeestes ahvatlusi võiksid tekitada," sõnas Soekarusk.

"Kuivõrd laada ajal on pisikeses linnas liiklus tavaliselt küllalt häiritud olnud, soovitab politsei sõidukeid kesklinnapiirkonda mitte parkida ning jätta need linna äärde. Lisaks tuleks sõidukijuhtidel varuda kannatust, kuivõrd suur sõidukite hulk, mis laadapäevadeks Antslasse saabub, võib tekitada liiklusseisakuid," ütles politseijuht.

"Korrakaitsjad, eesotsas Võru politseinikega, seisavad selle eest, et laadapäevad mööduksid kõigi jaoks muretult ja turvaliselt. Samas tuleks inimestel ka ise oma ohutuse eest hoolitseda - hoida silm peal, et keegi võõras ta vara kallale ei kipuks ning joobes inimesed rooli ei tikuks," lisas Soekarusk.

Hauka laadal tagavad avalikku korda ja reguleerivad liiklust politseiametnikud Võrust, Tartust, Tallinnast. Abijõududena kasutatakse ka abipolitseinike ressurssi ning kaitseliitlasi.