21. märtsil helistas Põlva maakonna elanik, 47-aastane naine mitmel korral Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusesse ning erinevatele Põlva politseijaoskonna numbritele. Probleemist teatamise asemel sõimas ta politseinikke ebatsensuursete sõnadega, segades oma korduvate kõnedega nende tööd, teatas Lõuna prefektuur.

Politsei alustas väärteomenetlust karistusseadustiku avaliku korra rikkumise paragrahvi alusel. Tehti kindlaks, et naine oli helistamise ajal joobes, sest oli koos kaaslasega kahepeale ära joonud neli liitrit õlut.

Põlva politseijaoskonna juhi Tarmo Stokkeby sõnul otsustati naisele taotleda aresti, kuivõrd korra on ta juba sarnaste tegude eest karistada saanud. 24. märtsil suundus naine Tartu Maakohtu Põlva kohtumaja otsuse kohaselt kohtusaalist 25ks päevaks arestikambrisse karistust kandma.

Miks ta joobes olekus politseisse helistamisega oma suhtlemisvajadust soovis rahuldada, ei osanud naine isegi kohtus selgitada.

Tarmo Stokkeby sõnul on tänapäeval seltskondliku vestluse arendamiseks palju erinevaid kanaleid ning politsei lühinumber 110 ei ole selleks kindlasti õige koht.

„Politsei operatiivnumber on mõeldud hädaabikõnede jaoks, kuid korduvate sisutühjade kõnedega hoitakse liini lihtsalt kinni ja nii võib mõni reaalne abivajaja pikalt abi oodata,“ selgitas Stokkeby. „Politsei suhtub tõsiselt operatiivteenistuste tööd häirivatesse tegudesse.“