Täna varahommikul kella nelja paiku märkasid Narva politseinikud tavapärase patrullitöö käigus sõiduautot Mercedes Benz, mis liikus Puškini tänaval, ületades märkimisväärselt lubatud sõidukiirust.

Esialgsetel andmetel mõõdeti 50 km/t alal sõiduki kiiruseks üle 90 km/t. Politseinikud andsid juhile peatumismärguande, kuid juht eiras seda ja asus korrakaitsjate eest ära sõitma, kasutades selleks ka lähedal asuvate majade hoovi.

Esialgse info kohaselt pidurdas Tallinna mnt ühes majahoovis Mercedes järsult, mille tagajärjel ei õnnestunud korrarikkujat jälitanud politseisõidukil kokkupõrget vältida. Politseisõiduk Škoda sõitis Mercedesele otsa. Sõidukit jälitanud politseinikud pidasid Mercedese juhi kinni.

Mercedese roolis oli alkoholijoobe tunnustega 34-aastane mees, kes viidi Narva politseijaoskonda. Teisi reisijaid Mercedeses ei olnud. Autojuhi täpse joobe selgitab välja ekspertiis, kõigi asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud menetlus. Juhil on olemas kehtiv juhtimisluba.

Politseinikud, 25-aastane mees ja 42-aastane naine, said arstiabi. Nende vigastused pole rasked.

„Õnneks on Narva tänavad varajastel hommikutundidel üsna tühjad ning joobes juhi tõttu ei saanud süütud inimesed kannatada. Tegemist on Narva kesklinnaga, kus liigub päevasel ajal palju sõidukeid ja inimesi ning tagajärjed võinuksid olla palju raskemad. Joobes peaga rooli istumine ei ole aktsepteeritav ja tunnustan kolleege, kes suutsid kiiresti sellise juhi roolist kõrvaldada,“ ütles Ida prefektuuri operatiivjuht Indrek Püvi, kes soovib kolleegidele kiiret paranemist.

Narva politseijaoskonna teenindataval alal on sel aastal toimunud 10 liiklusõnnetust, milles on viga saanud 15 inimest, neist kolm on jalakäijad. Joobes juhtide süül toimus kokku seitse liiklusõnnetust, vaid varalise kahjuga piirdus viis liiklusõnnetust ning kahes liiklusõnnetuses said kannatada kolm inimest.