Pühapäeval kella 14.30 ajal sai politsei teate liiklusõnnetusest Tallinnas Tartu maantee ristmikul. Esialgsetel andmetel sõitis Chrysler 300C reavahetusel otsa Toyota Land Cruiserile (videos kõige vasakpoolsem auto). Chrysleri juht hakkas sündmuskohalt lahkuma ning Toyotat juhtinud mees sõitis õnnetuse põhjustanud Chrysleri peatamiseks autole ette, selgitas PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuik.

Chrysleri juht soovis jätkuvalt kokkupõrkepaigast lahkuda ning Toyotat roolinud mees tuli autost välja. Sellele järgnevat on võimalik näha sotsiaalmeedias jagatud videost:

Politseinikud selgitavad välja, mis põhjustas videost nähtud olukorras ning kas Toyota juhil oli võimalus auto eest ära astuda või ta hüppas tahtlikult Chrysleri kapotile ja katusele.

Mõlemad juhid käitusid valesti

Liiklusjärelvalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul muutus pühapäevane vahejuhtum ohtlikuks, sest mõlemad juhid käitusid valesti. "Tuleb ette liiklusõnnetusi, kus pooled ei leia süü osas ühist keelt või üks juht lahkub sündmuskohalt. Sellises olukorras tuleb koheselt teavitada politseid. Ärasõitja peatamine omal jõul võib olla ohtlik," ütles Kullamäe. "Avariipaigast lahkumine on lühinägelik, sest varem või hiljem tabame lahkunud juhi. Lisaks võib õnnetusejärgselt teine pool jääda vajalikku abita. Õnneks antud kokkupõrkes ja selle järgnenud vahejuhtumis keegi viga ei saanud," lisas Kullamäe.

Ristmikult lahkunud Chrysler ja sellele järgnenud Toyota sõitsid veidi maad edasi ning peatusid lennujaama parklas, kuhu mõni minut hiljem saabunud Põhja prefektuuri avariipolitseinikud kontrollisid juhtide kainust ning kuulasid osapoolte versioone juhtunust.

Juhid said õnnetuse osas küll kokkuleppele, kuid korrakaitsjad selgitavad ohtliku situatsiooni kõiki tahke. Mõlemad osapooled on pöördunud avaldusega politseisse.

Politsei palub inimestel, kellel on informatsiooni pühapäevase juhtumi kohta, anda sellest teada numbril 612 3000, 112 või põhja.lmt@politsei.ee.