Tartu politseijaoskonna vanemkomissar Enn Virk kirjeldas, et võrreldes mullusega on Tartus avastatud joobes autojuhtide veerandi jagu vähenenud. Sel aastal on Tartus joobes juhtimiselt tabatud 374 autojuhti, möödunud aasta samal ajaperioodil 515 alkoholi pruukinud autojuhti.

„Üht ja lihtsat selgitust vähenemistendentsile anda ei saa. Ühelt poolt on eelduste kohaselt joobes juhtide seaduskuulekust kasvatanud aina rangem karistuspraktika ning muuhulgas ka alkoholiga kimpus olevate inimeste osalemine psühholoogilises nõustamisprogrammis. Teisalt sõltub joobes juhtide avastamine politsei kontrollaktsioonide intensiivsusest, liiklusjärelevalvesse suunatavast jõust ning tähelepanelike inimeste teadetest joobekahtlusega juhtide kohta,“ kirjeldas vanemkomissar.

Ta kutsus üles liiklejaid endistviisi joobekahtlusega juhtidest teada andma. „Näiteks eilegi teatas tähelepanelik inimene joobekahtlusega juhist Sangaste vallas. Politsei pidas ta kinni ning selgus, et 19-aastane BMW roolis olnud noormees ei olnud ainult purjus, aga tal puudus ka juhtimisõigus. Sellise kombinatsiooniga võetakse suur risk iseendale, rääkimata kaasliiklejatest. Sekkudes arutu inimese tegevusse, saame politsei ja kogukonna koostöös halvema ehk ära hoida,“ ütles ta.