Kohtuarst jõudis järeldusele, et mehe surmapõhjuseks oli mürgistus. Kuna tegemist oli õnnetusjuhtumiga, ei alusta politsei menetlust.

Eelmise nädala neljapäeval tungis ebaadekvaatselt käituv mees Mardi tänaval lasteaia territooriumile. Patrullpolitseinike saabudes ründas mees politseisõidukit ja üritas tungida sõidukisse ning seejärel hüppas politseisõiduki kapotile. Politseinikud andsid mehele korralduse kapotilt maha tulla. Mehe kinnipidamiseks kasutasid korrakaitsjad ühel korral gaasi ning seejärel panid talle käerauad. Mees jätkas rabelemist. Politseinikud hoidsid meest kinni, et ta enesele viga ei teeks ning üritasid temaga turvakontrolli käigus kontakti saada. Mees suhtles korrakaitsjatega soome keeles.

Äkitselt halvenes mehe tervislik seisund ja mees lakkas hingamast, mistõttu asusid politseinikud meest elustama. Südamemassaaži tulemusena hakkas mees uuesti hingama. Kiirabi saabudes mees hingas, kuid siis hakkas tema seisund uuesti halvenema ja meedikud jätkasid elustamist. Mees enam elule ei tulnud ja ta suri meedikute pingutustest hoolimata sündmuskohal.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Kristian Jaani ütles eelmisel nädalal, et mehe isik tuvastamisel, sest mehe juurest dokumente ei leitud. „Kõik traagilise juhtunu asjaolud on selgitamisel. Leidsime mehe soki vahelt tühja fooliumvoldiku, milles olid narkootilist ainet meenutavad jäägid. Kohapeal läbiviidud kiirtest reageeris positiivselt amfetamiinile. Sündmuskohal kogutud info järgi võis mees põdeda ka suhkruhaigust. Täpsemad vastused sellele, mis põhjustas tema surma, annab kohtuarsti lahang,“ ütles Jaani.