Asjaolude selgitamisega tegelenud Audru konstaablijaoskonna noorsoopolitseinik Anni Tuulmägi ütles Õhtulehele, et kohtuvälise menetlejana leidsis ta, et noormehi, kes panid väärteo toime neljateist- kuni kaheksateistaastastena saab mõjutada karistust kohaldamata ja tegin lahendi väärteoasja materjalide üleandmise kohta alaealiste komisjonile.

"Usun, et alaealiste komisjon leiab alaealiste mõjutusvahendi seadusest tulenevalt küllaldased kohaldatavad mõjutusvahendid," lisas Tuulmägi.

Samuti ütles noorsoopolitseinik, et kuni 400 euro suurune rahatrahv poleks poistele, kes õpivad ja ametlikult kuskil ei tööta, õiglane karistus. Tema sõnul noorukid kahetsevad tehtut ning leiavad, et oma mõtlematu teoga pälvitud suure tähelepanuga on nad juba omal moel karistuse kätte saanud.

Tänavu jaanuaris hakkas internetis levima Youtube'i lisatud videoklipp koolipoistest, kes mõnitasid klassi ees seisvat õpetajat. Videos oli näha, et klassis on viis noormeest, kes käisid õpetajat togimas, kriidiga määrimas ja püüdsid teda provotseerida. Õpetajal ei õnnestunud korda majja lüüa.

Kiusamisvideo tehti Tõstamaa keskkooli erivajadustega poiste klassis. Juhtunut asus lisaks koolile endale uurima ka politsei, kes alustas väärteomenetlust karistusseadustiku avaliku korra rikkumist käsitleva paragrahvi tunnustel.

Matemaatikaõpetajat kiusanud poisid käivad koolis edasi, kuid juhtunut filminud noormees otsustati välja visata. Nimelt oli koolijuht Toomas Miti sõnul selle poisiga varemgi probleeme ja video filmimine oli kooli jaoks viimane piisk.

Eesti Päevalehele antud intervjuus vabandasid poisid juhtunu pärast.