Vanadaam on hädas, sest loomad käivad iga päev tema õues ja söövad ära kõik, mis nende hambaalust kannatab. “Lambad hulguvad pidevalt järelvalveta ja on igapäevased külalised minu õues ja aiamaal. Õu on täis lamba junne,” rääkis eakas naine Meie Maale.

Ella sõnul algas kõik möödunud aasta detsembris, mil Gilleke Kopamees olevat ära tõstnud aiavärava lauda juures ja asetanud selle kompostihunniku peale.

Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep oli probleemiga kursis ja ütles, et sai Gilleke Kopamehe ka oma jutule kutsuda. “Algul lubas ta lambad ära müüa. Kuna tegemist pidi olema väärtuslike lammastega, oleks tulnud need viia looduskaitsekeskusesse. Nende sinna viimine pidi minema kulukaks,” rääkis vallavanem.

Kopamehe naabrinaine pöördus abi saamiseks koguni politsei poole, kuhu tegi ka avalduse.

Politseikomissar Hillar Peegel ütles, et politsei tegeleb lammaste probleemiga, kuid ei ole loomade omaniku Gilleke Kopamehega viimasel ajal ühendust saanud. “Telefoninumbrilt, mille me vallast saime, vestlesime temaga kaks nädalat tagasi, kuid on nüüd pidevalt välja lülitatud,” rääkis Peegel.

Politsei käis viimati Kopameest Triigi külas asuvast talust otsimas esmaspäeval kahel korral, kuid kedagi kodust ei leidnud ja uksed olid lukus. “Tal on lammaste aed täiesti olemas, kuid aiavärav on täiesti lahti. Miks ta seda kinni ei pane, ei oska öelda,” ütles politseikomissar.