Esialgsetel andmetel olevat eile kella 14 paiku Tartus Kuperjanovi tänaval bussipeatuse lähedal seni tuvastamata noormees terava esemega lõhkunud ühe 10-aastase koolipoisi jope, ütles Tartu menetlusteenistuse vanem Anita Peiponen.

"Pärast seda vahejuhtumit olevat noormees vabandanud ja kahe sõbraga minema jooksnud. Seda väidetavasti põhjusel, et eemal nähti liikumas patrullsõidukit. Politseile vahetult juhtunust ei teatatud. Praegu olemasolevale infole tuginedes võis jope lõhkunud noormees olla umbes 20-aastane või veidi noorem, seljas kandis ta pruuni jopet ning temaga kaasas olnud sõpradel olid väidetavasti valged joped. Seni teadaolevalt pole mingit alust arvata, et tegu oli tumedanahalise või lausa mustanahalise isikuga, nagu mõnedes kanalites see info praeguseks kohati moondunud on," lisas Peiponen.

Politsei kontrollib laekunud infot põhjalikult selgitamaks juhtunu täpseid üksikasju, muuhulgas kas ja millist ohtu see noormees lapsele või teistele lastele võiks enda käitumisega kujutada ning millisel ajendil kirjeldatud vahejuhtum üldse aset võis leida.

Kui kellelgi on infot, mis aitab selgitada selle juhtumi üksikasju või tuvastada kirjeldatud noormeeste seltskonda, palutakse sellest teada anda politsei hädaabinumbril 112.

Ühtlasi palub politsei kõigil, kel on infot võimaliku süüteo kohta või omavad muud infot, mis turvalisust õõnestab, sellest vahetult politseile teada anda. Sotsiaalmeediasse hoiatusteate postitamisest on vähem abi, kui seda ei jagata operatiivselt politseiga, et reaalse ohtu korral seda päriselt efektiivselt ennetada või kõrvaldada saaks.

Postitus sotsiaalmeediast (toimetamata):

"Eile Tartus peale kella 14;00 Miina härma gümnaasiumi juures bussipeatuses rünnati 10 aastatst poissi. Ründajaks oli tumeda nahaline noormees vanuselt kusil 18-25. Rääkis väga viletsalt eesti keelt. Nimetas end LÕIKURIKS ja tõmbas lapsel skapelli taolise asjaga õla piirkonnast jope täiesti lõhki. Seejärel ütles vabandust ja jooksis kahe teise valgenahalise sõbraga minema, sest mööda sõitis vilkurites politsei auto. Asjast on teatud politeisse. Anda teada avalikussele, et inimesed hoiaks silmad lahti või kui on olnud sarnaseid juhtumeid siis anda sellest teada politesse, et saaks selle inimesse kätte, enne kui juhtub kellegi lapsega midagi tõsisemat."

Jaga
Kommentaarid