"Täna varahommikul valitsesid külmakraadid, mis muutsid maanteed libedaks. Õnneks olid enamus õnnetusi plekimõlkimised, kus kahju sai vaid vara," kirjeldas liiklusjärelvalvekeskuse välijuht Tanel Pajumaa Delfile. "Enne kella kuute juhtus mitu kerget õnnetust Tallinna Ringteel Valingu viaduktil, kus juhid sõitsid teeolusid arvestamata vastu teepiiret. Kella 7.30 paiku teatati uuesti mitmest õnnetusest Valingu viaduktil, kus toimus kuue auto osalusel tagant otsa sõit ja paar sõidukit sõitsid teepiirdesse. Õnnetusse sattunud juhid olid kained ja omasid juhtimisõigust," sõnas Pajumaa.

"Kell 7.22 teatati Häirekeskusele, et Tallinna Ringtee 16. kilomeetril sõitis paar autot teepiirdesse ja kraavi. Mõni minut pärast kella 8 sõitis Tallinna-Tartu maanteel teelt välja sõiduauto," jätkas välijuht.

Pajumaa tõdes, et ühes õnnetuses sai ka inimene viga: "Kell 5.48 sõitis Tallinna-Narva maantee 30. kilomeetril teelt välja Toyota, mis paiskus katusele. Kiirabi toimetas autot juhtinud 55-aastase naise haiglasse kontrolli."

Niisamuti andis Pajumaa hea soovituse: "Kui hommikul rooli istudes peab auto aknaid puhastama, siis on suure tõenäosusega ka tee libe. Selleks ei pea ilmateatega kursis olema, piisab kui ollakse ümbritseva suhtes tähelepanelik."

"Sügiseti tuleb arvestada musta jää ja libedusega ning arvestada tööle sõites suurema ajakuluga. Hommikul tööle sõites nägin, et enamik juht sõitis rahulikult kolonnis, kuid oli neid, kes pidasid targemaks ikka möödasõidule minna ja riskida õnnetusega," sõnas ta.