Ida prefekti politseinõunik prefekti kohusetäitja ülesannetes Tõnu Randmer ütles Delfile, et kuna Tamsalus toime pandud mõrva osas on hetkel pooleli kriminaalmenetlus, ei ole politseil paraku võimalik täna kõiki asjaolusid avaldada.

Randmer lisas, et seda isegi olukorras, kus levib osaliselt väärinformatsiooni.

"Politsei jaoks on kõige olulisem, et kurjategijate süü saaks tõendatud ning seda ei saa me oma tegevusega mitte mingil juhul ohtu seada," selgitas politseinõunik. "Samas mõistame me juhtumi jõhkrust arvestades väga hästi avalikkuse ootust detailsema informatsiooni järele ning anname seda seepärast nii palju kui vähegi võimalik."

Tamsalu mõrvale eelnenud kronoloogia

Randmer ütles, et läinud esmaspäeva, 18. märtsi öösel kella poole kahe ajal sai politsei väljakutse Koidu tänava kortermaja juurde Tamsalus, kus oli lõhutud korteriaken.

"Õues viibis ka 15-aastane Marily, kes ütles politseinikele, et sama poiss, kes akna sisse viskas, oli talle kallale tulnud ning teda juustest tirinud," kirjeldas Randmer. "Politseinikud kutsusid tüdruku patrullautosse ja kutsusid talle kiirabi, kes toimetas Marily tervisekontrolliks Rakvere haiglasse."

Randmeri sõnul leppisid politseinikud tüdrukuga kokku, et ta tuleks järgmisel päeval politseijaoskonda oma ründamise kohta põhjalikumaid selgitusi andma, mida Marily 19. märtsil ka tegi.

Politsei on lisaks kriminaalmenetlusele alustanud Tamsalus tapetud tüdruku juhtumi puhul ka sisejuurdlust selleks, et selgitada välja, kas politsei oleks saanud noore inimese jõhkrat mõrva ära hoida.

"Küsimusi kas, kes ja mida oleks saanud täiendavalt teha selleks, et noore inimese jõhker mõrv ära hoida, küsib politsei praegu täpselt samamoodi nagu avalikkus," ütles Randmer Delfile.

Tüdruku peksmine ei vasta tõele

Randmer lükkas ümber väited, nagu oleks Marily olnud „läbi pekstud“. Samuti ei vasta tema sõnul tõele, nagu oleks Marily olnud ajavahemikul 18. - 22. märts teadmata kadunud.

Randmeri kinnitusel teavitas politsei juba 18. märtsi öösel tüdruku ema sellest, kus tema tütar viibib, mis temaga on juhtunud ning et ta viiakse tervisekontrolliks Rakvere haiglasse. "Selgus, et Marily on antud perekonna juures Tamsalu viibinud ka mitmel varasemal korral," lisas Randmer.

Möödunud aasta novembris leitigi Marily pärast kodust lahkumist Tamsalust Valeri juurest, kust valla sotsiaal- ja haridusosakonna juhataja ta Tallinnasse Kuressaare bussi peale viis. Kojusaatmine aga neiut ei peatanud ja ta käis Tamsalus Valeril külas korduvalt ka edaspidi, kirjutas Eesti Päevaleht. 

Marily vägivallatunnustega surnukeha leiti Tamsalu terviserajalt reedel 22. märtsil. Mõrvas kahtlustatavatena on kinni peetud vend ja õde 15-aastane Valeri ja 33-aastane Natalja.