"Õnneks ei ole muutlikud teeolud praeguse seisuga siiski väga palju kurja teinud. Tallinnas ja Harjumaal on küll tavalisest rohkem liiklusõnnetusi (pärastlõunase seisuga 42 liiklusõnnetust), aga neist kannatanuga liiklusõnnetusi on olnud seni kolm. Lääne-Eestis on kergemaid plekimõlkimisi ja teelt välja sõite, aga ei midagi väga tõsist. Küll aga on Lääne-Eestis probleem inimestega, kes ronivad sõidukitega jääle. Seda ei maksaks kindlasti teha väljaspool ametlikku jääteed Haapsalust Noarootsisse. Jää on kohati veel väga õhuke, seda näitavad mitmed juhtumid viimastest päevadest, kus on nii sõidukeid kui ka inimesi läbi jää vajunud. Lõuna prefektuuri piirkonnas aga suurt lumesadu ei ole ning avariisid ei ole tavalisest rohkem," rääkis Kullamäe.

"Ilmselt mängib suhteliselt rahulikult möödunud päeva esimeses pooles oma rolli ka see, et kehvade teeolude tõttu on inimesed tavalisest tähelepanelikumad ja valvsamad. Heameelt teeb see, et täna on inimesed liikluses olnud ka üksteise suhtes mõistlikumad ning on tunda, et arvestatakse üksteisega. Lumiste teeoludega võtab nii liikuma kui ka pidama saamine rohkem aega. Õnnetusi saab ära hoida, kui sellega arvestada ja jätta kaasliiklejatele ruumi ja aega manööverdada. Loodame, et inimesed suudavad kaine mõtlemise ja rahulikkuse säilitada ka kohe algava õhtuse tipptunni ajal," lisas Kullamäe.

Küll aga tahaks politsei tähelepanu juhtida sellele, et väga paljud juhid sõidavad ringi lumest puhastamata autodega.

"Soovime, et kõik leiaksid ikka selle paar minutit aega, et suurem lumi autolt ära lükata. Üks asi on see, et korralikult puhastamata aknad ja tuled või suurem hang kapotil vähendab nähtavust, kuid vähemalt sama tähtis on ka see, et sinu sõidukilt tuiskav või lausa maha kukkuv lumi võib teisi juhte ehmatada ja kindlasti vähendab see teiste liiklejate nähtavust. Praegu on lumi õnneks kohev ja tõenäoliselt kellelegi viga ei tee, kuid seda lihtsam on seda ka auto pealt ära lükata."

Eriti oluline on, et oma sõidukite katuseid puhastaksid kaubikute, busside ja veoautodega sõitjad. Puhastamata suurema sõiduki katusel on väga suur kogus lund, millest näiteks Tallinnas, Järvevana teel kiiruse kasvades piisab selleks, et taga sõitvate autode jaoks nähtavus päris pikaks ajaks ära nullida. Eriti ohtlikuks muutub see siis, kui see lumi kokku pakib, osaliselt sulab ja siis uuesti jäätub – suuremad jääkamakad võivad katustelt maha kukkuda kurvides, kiiruse kasvades või pidurdades ning kui selle alla peaks jääma teine sõiduk või hoopis jalakäija, võivad tagajärjed olla väga tõsised. Seega ennetage võimalikke probleeme ja puhastage oma sõidukeid lumest ja jääst korrapäraselt!

Kuna ilmaolud on veel vähemalt täna keerulised, soovitame ilma tungiva vajaduseta sõitma mitte minna. Eriti algajad ja eakad juhid ning ka teised, kes ennast liikluses ebakindlalt tunnevad – jätke praegu parem autod koju ja kasutage ühistransporti.

Harjumaal on seni toimunud ka kolm kannatanutega liiklusõnnetust:

Tallinnas, Tehnika tänava 109 juures kella 13.30 paiku sai jalakäija, 1941. aastal sündinud meesterahvas, ülekäigurajal löögi sõiduautolt. Jalakäija viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Tallinn-Tartu maantee 51. km põrkasid kella 13.45 ajal kokku kaks veokit, ühe veoki juht viidi haiglasse tervisekontrolli.

Tallinnas Vesivärava 37 juures ületas 1944. aastal sündinud naisterahvas punase tulega teed ja sai löögi sõiduautolt. Jalakäija viidi tervisekontrolliks haiglasse.