Hetkel viibib mees kontrolliks raviasutuses, kus tema suhtes viiakse kriminaalmenetluse raames läbi erinevaid uuringuid selgitamaks, kas ta oli teo toime panemise ajal süüdiv.

Politseileitnant Signe Sulbi sõnul juhtub selliseid ründeid väga harva ning tegemist on üksikjuhtumitega. „Kuna säärased juhtumid on šokeerivad ja tekitavad hirmutunnet, teeb politsei kõik, mis võimalik, et ründaja tabada,“ ütles Sulbi.

26-aastast Lauri on ka varem seostatud ühe sarnase juhtumiga.

Ründas noort naist

Noor tervisesportlane sattus tänavu 25. mai lõuna ajal Tallinnas Rahumäe kalmistu taga asuval jooksurajal rünnaku ohvriks ja hoiatas sotsiaalmeedias üksi jooksmas ja jalutamas käimise ohtude eest.

"Läksin Rahumäe kalmistu taga olevale rajale jooksma, muidugi kuulasin ma muusikat, kui ühtäkki kuulen metalset kolinat (nagu võtmed koliseks). Vaatasin selja taha ja mu hirmsaim õudusunenägu sai teoks. Sellel mehel oli haiglaslik pilk, tal jooksis suust peaaegu et ila. Tal olid käerauad," rääkis neiu toona.

"Ma lootsin veel viimase hetkeni, et ta lihtsalt möödub, kuni ta tuli mulle kallale. Me rüselesime maas pool minutit, minut, seda aega on raske hinnata. Ta ütles mulle: "Rahune, rahune, rahune." Mõtlesin, et mis mõttes ma rahunen. Kui ma nüüd alla annan, siis leian ennast käeraudadega aheldatult kuskilt uberikust," rääkis ta oma mõtetest.

"Tagusin teda jalgadega näkku, tõmbasin teda juustest. Tahtsin ainult tervelt koju saada. Viimane löök vastu lõugu viis ta tasakaalust välja, ja ta kukkus. Ajasin ennast kiiruga püsti, rebisin end ta haardest lahti ja tegin vist oma elu kiireima jooksu tagasi, kuni nägin teisi inimesi."

"Minul vedas, kuid keegi ei tea, kui palju noori naisi on tema ohvriks langenud. Palun ärge käige üksi metsaradadel jooksmas, isegi mitte päeval, sest iial ei tea, millised haiged inimesed ringi liiguvad!"

Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich ütles siis Delfile, et neiu helistas pärastlõunal ka hädaabinumbril 112, kuid alles paar tundi hiljem, kui ta juba kodus oli. Ta rääkis politseile ära sama loo ja väga detailselt, kuid tal soovitati ka jaoskonda avaldus teha. Sündmuskohale mitu tundi hiljem patrulli saatmine ei tundunud politseile põhjendatud.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse vanem Rait Pikaro ütles päev hiljem, et tõenäoliselt Rahumäe kalmistu taga tervisejooksu teinud naist rünnanud mees tabatakse.