Eile õhtul ning täna varahommikul kontrollisid Tallinna kesklinna noorsoopolitseinikud kesklinna ning klubi Arena 3 ümbrust. Korrakaitsjad fikseerisid kokku 37 väärtegu, neist 23 alkoholi- ja 12 tubakaseaduse rikkumist. 16 alaealist toimetati jaoskonda ning kaks alaealist olid kasutanud klubisse pääsemiseks vale isikuttõendavat dokumenti, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich.

Alkohoolse joogi käitlemisel vanusepiirangu rikkumise eest näeb alkoholiseadus ette kuni 1200-eurose rahatrahvi, kui selle on toime pannud juriidiline isik kuni 3200-eurose rahatrahvi.

Alkoholi tarvitamise korral ootab alaealisi ees kuni 40-eurone trahv. Alkohoolse joogi ostmine võib endaga kaasa tuua aga kuni 80-eurose trahvi. Samuti on kuni 1200-eurose trahviga karistatav ka alaealisele alkoholi ostmine täiskasvanu poolt. Noorte, keda ei ole võimalik süüteo eest vastutusele võtta (s.t 14-aastased ja nooremad) suhtest saab kasutada erinevaid mõjutusmeetmeid, millega tegeleb juba alaealiste komisjon.