Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksander Naidis ütles, et ühe nädalavahetuse kohta on tegu silmapaistvalt suure hulga joobes juhtidega.

Naidis kirjeldas, et tabatud joobes juhtide selgitused oma käitumisele ei ole suuresti muutunud. „Need ringlevad ikka peamiselt selle ümber, et ma mõned õlled jõin ja sõitu minnes tundsin end täitsa kainena, aga näe, ei olnudki,“ kirjeldas Naidis. Ta lisas, et enesetunne ei ole mõõdupuu, mille alusel oma kainust hinnata. Adekvaatse vastuse ses osas annab vaid alkomeeter.

Selleks, et joobes juhid liiklusest kõrvaldada, viib politsei jätkuvalt aktiivselt läbi joobekontrolle nii erimeetmete kui tavapärase liiklusjärelevalve käigus. Sel nädalavahetusel tabatud joobes juhid avastati valdavalt tavapärase liiklusjärelevalve käigus ja pistelist kontrolli tehes. Kokku pandi Lõuna-Eestis nädalavahetusel puhuma 2781 autojuhti. Enam kui protsent kontrollitutest olid alkoholi manustanuna autoroolis. Lisaks jagasid politseile oma tähelepanekuid joobekahtlusega autojuhtidest ka mitmed kaasliiklejad. Nende teadete kontrollimisel tuvastati niisamuti autojuhte, kelle kahtlustäratanud manöövrite üheks põhjuseks oli alkohol.

Kokku tabas politsei nädalavahetusel Eestis 64 alkoholi tarvitanud autojuhti, kellest pooled tabati liiklemast Lõuna-Eestis.