Politsei ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna liiklusbüroo komissar Riho Tänak märkis, et vaatamata korduvale teavitusele, et politsei kontrollib turvavarustuse kasutamist eriti intensiivselt, leidus kahjuks liialt palju neid liiklejaid, kes sõnumit kuulda ei võtnud.

"Politsei eesmärk turvavarustuse kasutamise kontrollimisel on säästa inimeste elu ja tervist, mida turvavöö kasutamine õnnetuse korral teeb," sõnas Tänak. "Õnneks on suurem osa inimestest siiski mõistnud, et turvavööd ei tule kinnitada politsei kontrolli tõttu, vaid enda ja kaasreisijate elu ja ohutust silmas pidades."

Eelmisel nädalal avastas politsei üle Eesti 757 turvavarustuse kasutamise nõuete rikkumist. Neist 541 juhul oli turvavöö kinnitamata sõidukijuhil.

Laste ohutu sõidutamise nõudeid rikuti 42 korral, kaasreisijatel oli turvavöö kinnitamata 120 juhul.

Positiivse poole pealt tõi politsei välja, et ühelgi korral ei olnud korrakaitsjal vaja vormistada karistust korduva laste turvavarustuse kasutamata jätmise eest.

Möödunud aastal hukkus liikluses 11 sõidukijuhti ja 5 kaasreisijat, kel polnud turvavöö nõuetekohaselt kinnitatud. Kahjuks juhtus ka eelmisel nädalal liiklusõnnetus, milles hukkus turvavööga kinnitamata kaasreisija.

Hukkus turvavööta sõitja

Pühapäeva varahommikul sõitis Rakveres vastu kiviseina auto, milles sõitnud viiest inimesest neli olid turvavööga kinnitatud. Tagaistmel keskel istunud 18-aastane naine ei olnud turvavööga kinnitatud ning sai õnnetuses raskelt vigastada ja suri kohapeal.

Politsei pöörab liiklusjärelevalve käigus turvavarustuse kasutamisele tähelepanu ka edaspidi. Turvavarustuse teemanädala koostööpartner on Maanteeamet, kelle korraldatud turvavarustuse kampaania kestab märtsi lõpuni.