Laupäeva õhtul tabasid Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud Jõhvi-Tartu tee 106. kilomeetril enam kui 230 km/h sõitnud mootorratturi. Kuna sel teelõigul oli maksimaalne lubatud sõidukiirus 90 km/h, ületas rattur kiirust mitte vähem kui 126 km/h. Liikluspolitseinikud pidasid mootorrattal huligaanitsenud 32-aastase Heigo kinni ning toimetasid ta Jõgeva arestimajja kohut ootama.

Kinnipidamise järel pea kaks päeva arestimajas veetnud mees astus täna pärastlõunal kohtu ette, kus ta oma sõnutsi juhtunut kahetses. Kuigi politsei on tabanud Heigo varasemalt kokku kümnel korral kiirust ületamast, sai kohtupidamisel määravaks asjaolu, et mitte ükski nendest karistustest ei olnud enam kehtiv. Nii mõisteti mehele seekordse rikkumise eest viiepäevane arest ning peatati tema juhtimise õigus seitsmeks kuuks. Väärteootsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle teatavakstegemisest.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Tõnu Kürsa viitas, et liiklusõnnetuste analüüside järgi on kiiruse ületamine üks levinumaid ja ohtlikumaid liiklusõnnetusi soodustavaid asjaolusid. „Ühelt poolt ei ole liigsuure sõidukiiruse korral juhil piisavalt aega reageerimiseks ning õnnetuse vältimiseks. Teisalt, juba ohuolukorda sattununa, on suurtel kiirustel juhtunud avariide tagajärjed ka tunduvalt traagilisemad,“ selgitas ta.

Lisaks eluohtliku kiirusega sõitnud mootorratturile tabasid liikluspolitseinikud möödunud nädalavahetusel Lõuna-Eestis mitmeid teisigi sõidukijuhte, kes ületasid lubatud sõidukiirust enam kui 60 km/h. Nende sõidukijuhtide karistused on veel otsustamisel.