Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich ütles Delfile, et Pärkna juhtumiga tegeleb edasi politsei sisekontrollibüroo. "Ehk tema rikkumisega tegeletakse sama moodi nagu iga teise inimese omagagi," selgitas Uldrich.

Politsei esindaja lisas, et Pärknale määratavat karistust hetkel veel öelda ei saa, kuna kõik sõltub menetlusest ja menetluse käigus selguvatest asjaoludest.

Delfi avaldas nädalavahetusel fotod sellest, kuidas Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Priit Pärkna jäi kaasliiklejatele silma roolis mobiiltelefoniga rääkides.

Aprilli alguses jäädvustas kaasliikleja (kes loodetavasti ise roolis polnud) fotole hetke, kui Priit Pärkna Tallinnas autot juhtis, ühes käes mobiiltelefon ja teises sigaret.

Korrakaitsepolitseiosakonna liiklusbüroo komissar Riho Tänak ütles ametivenna kahetsusväärse vahelejäämise kommentaariks, et politseinikud peavad liiklusreeglite jälgimisel olema teistele eeskujuks.

"Kui politseinik ise ohutust mõjutavate liiklusnõuete vastu eksib, ei ole see mitte ainult kahetsusväärne ja piinlik juhtum, vaid annab vale sõnumi kõigile liiklejatele," mõistis Tänak Pärkna teo hukka.

Pärkna saatis täna politsei siseveebis kolleegidele kirja, kus vabandas enda käitumise pärast.

Liiklusseaduse kohaselt on juhil keelatud tegeleda juhtimise ajal toimingutega, mis võivad segada juhtimist või liiklusolude tajumist, sealhulgas kasutada telefoni ilma käsi vabaks jätva vahendita, sõiduki liikumise ajal hoida telefoni käes.

Delfi ja Ekspress on ka ennem avaliku elu tegelasi mobiiltelefoniga rääkimas tabanud. Tänavu märtsis jäid Toompeal kaamerasilma ette saadikud Mailis Reps, Karel Rüütli, Andre Sepp ja Priit Toobal, kelle suhtes politsei alustas väärteomenetlust.

Kaks aastat tagasi septembris tegi Toompeal samasuguse vaatluse ka Eesti Ekspress koos Delfiga, kui pildile jäi mitukümmend roolis mobiiltelefoniga rääkinud poliitikut ning ametnikku. Tookord algatas politsei samuti väärteomenetlused. Mõni patustanu kaebas otsuse kuni riigikohtuni edasi, kuid kõigi karistus jäi jõusse.