Politsei ja piirivalveameti kommunikatsioonijuht Tuuli Härson ütles täna Delfile, et info müüdava telefoni kohta jõudis esmalt veebikonstaablini, kui üks inimene andis teada, et müüakse ilmselt leitud telefoni.

"Politsei võttis müüjaga ühendust ning ta andis telefoni ise üle," kinnitas Härson Delfile.

Seega tuleb tõdeda, et ei vasta tõele väide, nagu oleks info varastatud telefoni kohta jõudnud politseile läbi positsioneerimise.

Samas ei vähenda see tõik mitte kuidagi fakti, et Madison omastas telefoni, mille ta sisekorra eeskirjade järgi (nendega peab laevafirma endiste töötajate sõnul iga Tallinki töötaja tutvuma ja neile muuseas allkirja andma - toim.) pidi andma üle laevafirmale.

Delfi kirjutas eile, et riigikogu liikmeks vannutatud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikme Jaak Madisoni suhtes koostati ka väärteomenetlus, kuna vastne saadik omastas Tallinki laeval töötades nutitelefoni ja müüs selle internetiportaalis maha. Vastne saadik pääses üle noatera kriminaalsüüdistusest ja seega ehk ka saadikukohast ilma jäämisest.

Delfile teadaolevalt sai laevafirma asjast teada alles politsei pöördumise peale ja pärast seda, kui Madison oli töölt lahkunud. Madison töötas laeval Baltic Queen infolauas ja lahkus omal soovil eelmise aasta augustis. Vahetult enne töölt lahkumist võttis aga vastne saadik infolauda toodud leitud telefoni endale.

Infolaua töötaja peab Tallinki sisekorra järgi tegelikult registreerima kaotatud ja leitud asja ning edasi saatma Helsingisse, kus on leitud asjade kontor. Madison aga ei teinud seda, võttis nutitelefoni endale ja müüs Facebooki kaudu maha.

Telefoni kaotanud inimene tegi Delfile usaldusväärsest allikast esitatud info kohaselt aga hiljem politseisse avalduse ning positsioneerimise kaudu leiti üles inimene, kelle käes telefon oli. Telefoni uut omanikku üle kuulates selgus väidetavalt, et viimane soetas selle nimelt Jaak Madisoni käest.

EKRE riigikogu liige Jaak Madison lükkas ümber väited, nagu oleks ta telefoni maha müünud ja omanik olevat seejärel teinud politseile avalduse. "Politsei jälgib müügiportaale ja kui telefon oli 0,10 euroga müügis, võttis politsei minuga ühendust, et uurida selle päritolu. Loovutasin telefoni neile ise, viies selle vabatahtlikult Paide jaoskonda," ütles Madison.

Vastne riigikogulane pole aga kordagi eitanud ilmselget fakti, et omastas võõra telefoni ning pani selle müüki.