„Jaaninädal ja pikk nädalavahetus hakkab lõppema ning paljud inimesed liiguvad täna ning homme suuremaid ja väiksemaid maanteid pidi tagasi kodudesse,“ ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Elari Kasemets.

„See toob vältimatult kaasa ka autode ja teiste liiklemisvahendite rohkuse meie teedel ning suurenenud liiklusintensiivsus tingimustes ohtlikke ning mõtlematute manöövrite sooritamine on potentsiaalne ohutegur. Kui mõni juht üritab näiteks pikast autokolonnist mööda sõita, siis saab seda teha tõesti vaid siis, kui ollakse manöövri ohutuses täiesti veendunud. Parem on seda üldse vältida ja varuda sihtkohta jõudmiseks lisaaega, sest ühest kolonnist möödudes ollakse õige pea teise taga,“ lisas Kasemets.

Politsei kavandab täna ja homme mitmetel põhi- ja kõrvalmaanteedel erinevaid operatsioone, et liiklust rahustada ning kõrvaldada vajadusel liiklusest juhid, kes on potentsiaalseks ohuks teistele reeglitest kinnipidavatele liiklejatele. Samuti tuleb enne sõidu alustamist kindlasti veenduda, et rooli istuja on kaine.