Statistika kohta sõnas politseijuht, et teenindati 39 väljakutset ning kainenema toimetamist vajas 11 isikut.

Maakonnas juhtus ka neli liiklusõnnetust, millest kahes said inimesed kergelt vigastada. Alustati 117 väärteomenetlust ja neli kriminaalmenetlust (kolm joobes juhtimist ning üks vargus).

Alkoholi tarvitanuna tabati rooli istujaid 19 korral, lubadeta juhte oli neli, kiiruseületajaid 14, narkootilise aine kasutamise tunnused olid neljal isikul, narkootilise aine omamine tuvastati ühel juhul.

Alaealistega seotud väärtegusid oli kokku 14, neist 11 oli joobes, kaks rikkusid tubakaseadust ja 1 pisivaras.

8. ja 9. oktoobril viis politsei läbi ka eraldi joobes juhtide kontrolli: esimesel päeval kontrolliti Salme vallas 110 juhti ning joobes neist keegi ei olnud, järgmisel päeval Muhu vallas kontrolliti 300 juhti ning tabati üks alkoholi tarvitanud juht.

Vahter ütles, et peale Saaremaa enda ametnike olid turvalisuse tagamisel abiks veel kolleegid prefektuuri liiklusjärelevalve talitusest, Kärdla konstaablijaoskonnast, Kärdla kordonist, kodakondsus- ja migratsioonibüroost. Vahter lisas, et hea ja tulemuslikku koostööd pakkus ka Lääne maksu- ja tollikeskuse tollikorralduse osakond ning politsei- ja piirivalveameti operatiivbüroo üksused.