"Meie saime info murelikult kodanikult, kes ütles, et arvatavasti toimub pangarööv. Me reageerisime täie jõududega nii, nagu sellises olukorras ikka," sõnas Delfile Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich, kes lisas, et teataja sõnutsi olid ründajad relvastatud.

Politsei reageeris väga suurte jõududega. "Kohapeale saabudes tuli välja, et tegu on lavastusega, et seal filmitakse ja mängitakse kogu seda asja läbi," sõnas Uldrich. Paraku polnud korraldajad selle peale tulnud, et pangaröövi mängimisest ka politseid teavitada. "Ilmselgelt inimestel võib tekkida valearusaamu," märkis Uldrich.

Nüüd on politsei ka korraldajaga suhelnud ja too oma viga mõistnud. "Loodetavasti järgmisel korral, kui nad teevad midagi, on nad targemad ja sellist kaost ei tekita rohkem," lisas Uldrich. "Kui samal ajal olnuks mingi muu päris juhtum, kus oleks reaalselt kellegi elu või tervis ohus olnud, siis võib-olla see väljakutse oleks viibinud," nentis ta.

Kella poole kahe ajal suunati potentsiaalsele relvastatud röövile reageerima sisuliselt kogu Tallinnas olev ressurss.

Pangaröövivideot tegi LHV majasiseseks kasutuseks

Videovõtete taga oli LHV pank, mille kommunikatsioonispetsialist Priit Rum ütles Delfile, et kuigi LHV ruumides toimub filmi-, seriaali- ja reklaamivõtteid sageli, siis varasemast erinevalt olid seekord kasutusel relvamaketid. Paraku jäi võttemeeskonnal toimuvast korrakaitsjatele teada andmata.

"Juhtus niimoodi, et seda hetke ilmselt, kui seal panga ukse ees filmiti, juhtusid valvsad linnakodanikud nägema ja helistasid politseisse," kõneles Rum. "Väga kahetsusväärne, et filmivõtted sellise segaduse tekitasid. Me anname endale aru, et praegu on tegelikult ärevad ajad. Igal juhul väga kahetsusväärne juhtum."

Rumi sõnul toimusid videoklipi jaoks filmivõtted nii maja ees kui ka pangakontoris, kus on avatud aknad tänavale, kui aga murelikud kodanikud oleksid märganud maskides ja relvastatud mehi kontoris, oleksid nad seal ilmselt märgatud ka kaameramehi.

LHV panga ruumides filmitakse üsna palju filme, seriaale ja reklaame, millest paljud on ka laiema auditooriumi ette toodud. "Meil on üsna huvitavad ruumid ja kõrge maja, seepärast seda reklaamitootjad ja seriaalivõtete jaoks soovitakse kasutada," selgitas Rum.

Mida täna filmiti? "Mängiti läbi pangaröövi stsenaariumi, see oli mõeldud majasiseseks kasutamiseks," selgitas Rum, kelle sõnul filmiti videoklippi aastavahetusele mõeldes ja avalikkuse ette see ilmselt ei jõua. "Kahjuks on ta sattunud sellisele ajale, kus maailmas on ärevad ajad."

Kuigi filmivõtted said ootamatu lõpu, siis kiitis Rum siiski linnakodanikke, kes politseid teavitasid. "Igasugustest kahtlastest olukordadest tulebki politseile teada anda ja politsei reageeris nii, nagu peab," lisas ta.