Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel peab kohtupsühhiaatriline ekspertiis andma vastuse, kas kahtlusalune on süüdiv, kirjutas BNS.

Politsei kuulutas varavastases kuriteos kahtlustatava Kaldalu tagaotsitavaks, kuna noormees võttis aprilli teisel poolel riigikogu lahtiste uste päeval parlamendihoonest kaasa arvuti. Politsei pidas Kaldalu kinni 22. mai õhtul, kui ta soovis siseneda riigikogu hoonesse.

33-aastane Kaldalu tunnistas 14. mail Delfi ajakirjanikule, et võttis 23. aprillil riigikogust kaasa arvuti lootuses paljastada e-hääletusega seotud saladused. Mingeid saladusi tal arvutist leida ei õnnestunud.

"Meie seisukoht on, et e-valimistel küll ei peteta, aga süsteemi valideerimisele pole üldse mõeldud. On lihtsalt üks ad hoc lahendus valmis tehtud," kommenteeris ta enda ja mõttekaaslaste arvamust e-hääletamisest.

Kaldalu kuulub ka MTÜsse Piraadipartei, mis kavatseb aga Kaldalu välja visata.

Varem oli Kaldalu pälvinud avalikkuse tähelepanu, kui oli presidendi vastuvõtule kutsutu kaaslasena veebruaris pääsenud riigipea vastuvõtule ning jättis seal presidendi abikaasale Evelin Ilvesele terekäe andmata.