Täna hommikul kell 10.15 sai häirekeskus teate tähelepanelikult inimeselt, kes märkas, et Tartus Ülikooli tänaval seisvas sõiduautos Seat on kaks nutvat last. Helistaja kirjeldas, et üks lastest on autopõrandal, kuid kõrvalisena ta kuidagi lapsele abi pakkuda ei saa, sest sõiduki uksed on lukustatud, teatas politsei ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Sündmuskohale kiirustanud politseinikud selgitasid, et esiistmel olnud turvahällist oli imik põrandale kukkunud. Auto tagaistmel olnud suurem laps püüdis politseinike juhendamisel seestpoolt sõiduki uksi avada, kuid kahjuks see ei õnnestunud.

Samal ajal kui politsei ühendus telefonitsi autoomanikuga, otsustas patrull viivitamata siiski auto aknaklaasi lõhkuda, et põrandal oleva lapse tervislik seisund meedikutel üle kontrollida lasta. Kiirabitöötajad veendusid, et mõlema lapsega oli õnneks kõik korras.

Mõne minuti möödudes saabus kohale ka lapsevanem. Aknaklaasile pandud parkimispileti kellaajast nähtus, et lapsed olid omapäi autos olnud umbes 25 minutit.

Tartu politseijaoskonna välijuht Andrei Ivahnenko paneb lapsevanematele südamele, et mitte mingil juhul nii väikeseid lapsi üksinda autosse ei jäetaks. "Üks laps oli alla aasta vanune, teine viiene. Sellises vanuses väikesi lapsi ei tohi jätta omapäi sõidukisse eeldusel, et küll nad kuidagi hakkama saavad. Seda näitas ka antud juhtum, kus imik kukkus. Ta võinuks raskelt viga saada ning kui tähelepanelikku möödujat poleks olnud, jäänuks lapsed veelgi pikemaks ajaks abitusse seisundisse," kirjeldas Ivahnenko.