Eile kella 21 paiku said päästeamet ja politsei väljakutse Pärnus Oja tänaval kortermajja, mille viiendal korrusel asuvast korterist tuli suitsu ja oli kuulda pauke. Sündmuskohal selgus, et korterist oli lahkunud mees, kelle käes nähti relvasid. Päästjad alustasid kustutustöödega ja kahe trepikoja elanikud evakueeriti. Maja elanikud paigutati bussidesse sooja ja sündmuskoht piirati ohutuse tagamiseks.

Politseinikud alustasid korterist lahkunud mehe otsinguid. Maja lähedusest leiti kaks tulirelva ja oli alust arvata, et mees on relvastatud. Võimaliku relvastatud mehe leidmiseks kaasati sündmuskohale politsei lisajõud koos teenistuskoera ja läbirääkijaga. Peagi saabus info, et meest nähti liikumas sündmuskohast mõnesaja meetri kaugusel võsas. Kui politseinikud piirkonda kontrollima läksid, väljus võsast mees, kes liikus relvastatuna politseinike suunas.

Ametnike korduvatele korraldustele relv maha panna mees esialgu ei allunud. Seejärel istus mees tänavale maha ja asetas relva enda kõrvale. Politseinikud pidasid 61-aastase mehe kinni ja toimetasid ta politseijaoskonda. Mehelt võeti ära relv ja laskemoon. Kinnipidamisel politsei tulirelva kasutama ei pidanud ja keegi selle sündmuse lahendamise käigus viga ei saanud. Lisaks leiti mehe korterist laskemoona, õppegranaat ja veel kaks tulirelva.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalve talituse juhi Sander Peremehe sõnul oli tegemist väga tõsise olukorraga.

„Selliste sündmuste puhul on peamine tagada kõigi inimeste ohutus ja fakt, et selle sündmuse käigus keegi kannatada ei saanud, on hetkel kõige olulisem. Täname politsei poolt koostööpartnereid ja inimesi, kes sündmuskohal tegid aktiivselt koostööd politseiga ning mehe kiirele tabamisele kaasa aitasid. Kindlasti tuletame kõigile meelde, et ükskõik milliste tulirelvade olemasoluga kodus kaasnevad riskid. Antud juhul realiseerusid need ohtlikul moel. Kutsume üles kõiki, kes omavad teavet keelatud relvade olemasolust ja nende omanikest, edastama seda infot politseile. See on meie kõigi turvalisuse huvides,“ ütles Peremees.

Kinni peetud 61-aastase mehe suhtes on alustatud kriminaalmenetlust kriminaalseadustiku § 418 alusel, mis käsitleb tulirelva, selle olulise osa ja laskemoona ebaseaduslikku käitlemist. Menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Õnneks selle juhtumi käigus inimesed reaalselt ohtu ei sattunud, aga arvestades kuivõrd vastutustundetu ja potentsiaalselt ohtliku käitumisega oli tegemist, taotles Lääne ringkonnaprokuratuur kahtlustatava vahistamist. Pärnu Maakohus rahuldas 24.12 prokuröri taotluse ja kahtlustatav vahistati eeluurimise ajaks.

Täiendatud 24.11 kell 15.10 prokuratuuri kommentaariga